Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

Ik weet nog heel goed dat ik ruim tien jaar geleden begon met een account op Facebook. Binnen mijn vriendenkring was ik een van de eersten. Inmiddels zitten ze er allemaal op. Opa’s, oma’s, tantes, nichtjes, neefjes en alle bedrijven die maar al te graag gebruik maken van alle families en hun interesses.

Ik heb veel plezier van Facebook gehad en vond het een super leuke en leerzame tijd. Niet alleen privé maar ook zakelijk voor Lapeek.

Tien jaar geleden was het nog zeer ongebruikelijk om foto’s van je privé leven op ‘internet” te delen. Dat was een tijd dat je dat liever privé hield en je foto albums nog fysiek met elkaar deelde.

Inmiddels deelt iedereen van alles op Facebook en is het in mijn ogen een marktplaats geworden van berichten waar ik door de bomen het bos niet meer zie. Al een paar jaar kijk ik amper meer op Facebook en deel ik sporadisch berichten. De liefde is over en vandaag heb ik de stap genomen om mijn privé en bedrijfsaccount officieel op te zeggen bij Facebook. Was even zoeken hoe dat moest, maar het is gelukt.

Uiteraard krijg ik nog 30 dagen bedenktijd van Facebook maar hoop ik vanaf 16 december onvindbaar te zijn op dit medium.

Ik houd van opruimen en weggooien; zo maak ik mijn hoofd leeg. Zo heb ik ook net de apps van messenger, facebook en bedrijfsmanager van Facebook verwijderd op mijn telefoon.

Mijn homepage ziet er nu al een stuk overzichtelijker uit en ik hoef me niet meer schuldig te voelen dat ik niks meer post. Lekker hoor!

En nu dan?

Sinds een paar jaar ben ik zelf een stuk actiever op Instagram. In mijn ogen een overzichtelijkere tijdlijn en minder rotzooi. Ik gebruik de drie puntjes bij gesponsorde berichten regelmatig om een advertentie te verbergen en te melden dat het niet meer relevant is. Dat werkt echt super! Kan ik iedereen aanraden die vindt dat er veel te veel oninteressante commerciële berichten in je tijdlijn staan. Ik sla berichten die ik wil onthouden op en ik volg hashtags die me interesseren. Zo houd ik mijn eigen tijdlijn interessant voor mezelf.

Op deze manier blijf ik up-to-date en kan ik anderen weer “tippen”. Waar ik vroeger door tijdschriften heen bladerde, blader ik nu door Instagram en volg ik de laatste trends.

Voor Lapeek probeer ik maximaal 2 x per maand iets te posten. Veel te weinig om hoog in het algoritme van Instagram te komen maar voor mij lekker overzichtelijk en voor mijn volgers leuk om af en toe iets te horen en niet “tot vervelens toe”.

De Lapeek Instagram homepage geeft een mooi sfeerbeeld van de sport- en lifestyle van Lapeek en via stories probeer ik ook écht een kijkje te geven “behind the scenes van Barbara/Lapeek”.

Via LinkedIn houd ik mijn netwerk op de hoogte van de zakelijke kant van Lapeek en houd ik mijn netwerk up-to-date.

Waarbij het in het verleden draaide om zoveel mogelijk te posten ben ik nu lekker aan het opruimen en post ik liever als ik écht iets leuks te melden heb.

Ik hoop je hiermee te inspireren om ook eens naar jouw eigen social media kanalen te kijken. Wat doe je ermee en bereik je nog wel wat je wilt bereiken?

Let’s play ball soon!

Liefs,

Barbara

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."