Ik weet nu al dat menig vriendin aan mijn lippen hangt als ik ze vertel over mijn recente ervaring met cosmetische acupunctuur. Al jaren triggert deze behandeling mij. Niet omdat mijn vriendinnen dit doen maar omdat ik er meerdere keren overheb gelezen.

Dit heeft ook te maken met mijn eigen goede ervaring op het gebied van acupunctuur. Daar waar mijn arts of fysiotherapeut geen oplossing kon bieden voor bepaalde problemen in mijn lijf heb ik dat wel kunnen fixen met een serie acupunctuur behandelingen. Vandaar ook dat een cosmetische acupunctuur behandeling hoog op mijn bucketlist stond. Je leest het goed, stond, want ik ben nu een geweldige ervaring rijker en fan! Lees vooral verder…

 Het zal je vast niet verbazen dat ik deze acupunturist heb leren kennen tijdens een van onze masterclasses golf en netwerken. Maar dat even terzijde. Vanaf nu noem ik haar dan ook Stella, want zo heet deze geweldige zakenvrouw.

 In de chinese Song dynastie hielden keizerinnen hun huid stralend en jong door middel van pittige bindweefselmassages in combinatie met acupunctuur. Als je bedenkt dat de chinezen dit al meer dan 100.000 jaar toepassen geloof ik er heilig in dat deze methode in de loop der jaren is bewezen. De chinezen beweren als geen ander dat uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht. En dat is precies wat acupunctuur doet. Het brengt je lichaam en geest in balans door het reguleren van het Yin en Yang. Yin is de rust, het vrouwelijke en het voedende element van je lichaam. Yang is de daadkracht, het mannelijke en het vurige element van je lichaam. Je hebt beide nodig om je huid te laten stralen.

Met cosmetische acupunctuur zet je alle poorten open om je huid te laten floreren. Het stimuleert de collageenproductie en lift je gezicht op een natuurlijke manier. Deze behandeling verbetert de doorbloeding van gezicht, hals en nek en vermindert lijntjes en rimpels.

 De behandeling die ik bij Stella heb geboekt duurde anderhalf uur. Ik moest er wel voor in de auto richting Heemstede maar afstand houdt mij zelden tegen om naar iemand toe te rijden die echt goed is in haar vak. Stella’s praktijkruimte bevindt zich in een oude prachtig gerenoveerde molen alwaar ik mijn auto lekker makkelijk voor de deur kon parkeren.

 Na een pittige bindweefselmassage voor mijn gezicht en hals begon Stella met het plaatsen van een aantal kleine naaldjes. Is niet eng en doet geen pijn, trust me! Terwijl de naaldjes hun werk deden zakte Stella af naar mijn voeten en kreeg ik een heerlijke stimulerende massage voor mijn enkels en voeten. Normaal gesproken loopt een acupuncturist weg als de naalden hun werk doen maar Stella bleef bij me, dat vond ik zo fijn!

 Waarom vond ik dat zo fijn? Als een schoonheidsspecialiste een masker zet, laat ze me gewoon 25 minuten in de behandelkamer liggen. Ik vind dat zonde van mijn tijd en snap niet dat een schoonheidsspecialiste je dan niet een hand of voetmassage geeft. Wilde ik je toch even vertellen, want als je bij Stella een behandeling boekt, dan krijg je ook haar volledige aandacht. I love her!

 Vervolgens kreeg ik een heerlijke gezichtsmassage en heeft Stella mijn minerale waarde in balans gebracht met een bijzondere lotion van dode zeezout. Tijdens deze massage heeft ze tevens de binnenkant van mijn mond (lees lippen) gemasseerd. Ik kan je vertellen dat ik nog nooit van mijn leven op deze plek ben gemasseerd. Het voelde zeer intiem, maar ook heel veilig en vertrouwd. Helpt ook om te zeggen dat Stella ooit heeft gewerkt als tandarts assistente.

 Het is fijn dat ze mijn hals en nek masseert zodat de spanning wegvloeit uit mijn spieren. Daarna verwende ze mij met een pittige gezicht scrub met olie die de PH waarde van mijn huid neutraliseert. Gevolgd door een vochtinbrengende crème en een heerlijk geurende etherische olie spray om de behandeling mee af te sluiten.

 Mijn huid voelde zeer goed doorbloedt en straalde. Ik zag er goed uit en voelde me ondanks mijn make-uploze gezicht niet lelijk, kaal en bloot, en dat wil ook wat zeggen! Er gaat namelijk bijna geen dag voorbij dat ik make-uploos door het leven ga. Ik houd er nou eenmaal van om mezelf iedere dag prachtig en stralend op te maken.

 Ik heb zo onwijs genoten van deze behandeling dat ik heb besloten om hier een blog over te schrijven. Niet omdat Stella klanten nodig heeft en niet omdat ik er een gratis behandeling uit wil halen. Puur omdat ik Stella en haar kunde wil delen met al mijn vriendinnen.

 Ouder worden is niet erg, maar als ik het ook maar een klein beetje kan voorkomen om eerder rimpels te krijgen dan mijn vriendinnen dan zal ik dat zeker doen, haha! Als je me een beetje kent dan begin jij nu ook vast te lachen. Wat kost deze behandeling? 125 euro.

Waar kun je Stella vinden? https://www.stellamaristherapie.nl/

Let’s play ball soon!

Liefs, Barbara

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."