Een doorpassessie is enorm belangrijk. Tijdens zo’n sessie verzamel je de gegevens om per maat de perfecte pasvorm te kunnen bepalen. Gradering heet dat in vaktermen.

De meeste confectiemerken werken met een standaardgradering, waarbij maat 38 de norm is en er vanaf die maat wordt gegradeerd. Dit verklaart waarom het zo’n gedoe is in de winkel de juiste maat te vinden. Elk merk doet maar wat, de duurdere merken uitgezonderd. Vandaar het enorme verschil in prijzen; voor kwaliteit moet je nou eenmaal betalen.

Lapeek gaat niet zomaar overal 2 centimeter bij doen, maar wil per maat graderen. En dat betekent: doorpassen op echte Lapeek dames, vrouwen van vlees en bloed.

Tijdens de pasavond waren die er genoeg, vrouwen van vlees en bloed. De kleinste was 1.58 meter, de langste 1.90 meter. Het gewicht varieerde van 55 tot 98 kilo en de confectiemaat van 34 tot 48. Supergezellig. Als je niet beter wist, dacht je dat je op een geslaagde vrijdagmiddagborrel was beland in plaats van op een event om sportjurkjes door te passen.

Inmiddels zijn we druk bezig alles wat we hebben gemeten in kaart te brengen, zodat de patronen kunnen worden aangepast. Als alles goed gaat, heb ik nog één protoserie te gaan, voordat we kunnen gaan produceren. Kan niet wachten tot het weer voorjaar is : )

Blijf tennissen, blijf golfen. I’ll keep you posted.

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."