Alibaba. Al googelend kwam ik deze firma regelmatig tegen. Alibaba laat wereldwijd handeldrijven er zo makkelijk uitzien dat je er bij voorbaat argwanend van wordt. Ik dacht: met dit bedrijf kan ik maar beter niet in zee gaan. Totdat ik me genoodzaakt zag voor de Lapeek-hangers op mijn rits uit te wijken naar China. Mijn aantallen waren gewoonweg te klein voor leveranciers binnen Europa.

De eerste stap was natuurlijk het aanmaken van een account. Dat bleek ongelooflijk simpel te zijn. Daarna begon mijn zoektocht naar een leverancier. Tot mijn verbazing had ik die redelijk snel gevonden. Op Alibaba kun je zoeken binnen een gouden categorie, waarbij je zogenoemde trade assurance krijgt en je dus zeker weet dat je veilig handelt. Precies wat een beginner zoals ik nodig heeft om de stap te wagen.

 Vakmanschap

Zo kwam ik terecht bij de Dongguan Shijie Kangsheng Hardware Factory in China. Deze fabriek zet maar liefst tussen de 5 en 10 miljoen dollar per jaar om aan ritsen en knoopjes. Dat geeft vertrouwen, want van zo’n omzet kan ik alleen nog maar dromen. Het contact met Miffy Peng – uitsluitend via de website van Alibaba – verliep zeer professioneel. Ik ontving altijd dezelfde dag antwoord op mijn mails en ook de werktekeningen zagen er zeer professioneel uit.

Ongeveer vier weken na mijn bestelling ontving ik via DHL mijn samples. De kwaliteit van de hangers overtroffen mijn verwachtingen. Niks geen made-in-China-kwaliteit, maar vakmanschap van de eerste orde.

Helaas bleken de trekkers niet op mijn rits te passen. Een grote tegenvaller. Maar ik zet door. Nadat ik mijn eigen rits naar China had verstuurd, ontving ik nieuwe werktekeningen met de belofte dat de nieuwe ritsentrekkers nu echt zouden passen.

De Lapeek-golfjurkjes en tennisjurkjes gaan eind deze maand in productie. Ik heb niet meer de tijd om de order pas te plaatsen nadat ik de nieuwe samples heb ontvangen. Dus neem ik de gok. De goede communicatie, de sample en de foto’s van de huidige productie geven mij het vertrouwen om dat te doen. Maar spannend is het wel …

 Wordt vervolgd.

 Blijf tennissen, blijf golfen, I’ll keep you posted!

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."