Vandaag las ik een artikel over de highlights van de trendlezing die Lidewij Edelkoort (beter bekend als een van de meest gerenommeerde fashion trend forecasters ter wereld) recentelijk heeft gegeven in Amsterdam. Een van de topics van haar lezing is dat er steeds meer behoefte komt aan kledingstukken met een “ziel”.

In 2015 bombardeerde Lidewij ons al met voorspellingen als  “mode is dood” en dat we ons meer moeten gaan richten op kleding met een ziel. En die kleding is handgemaakt, met aandacht en liefde geproduceerd, niet onderhevig aan tijd met als doel om te “verbinden”.

Ik ben al een paar jaar bezig om vrouwen uit te leggen waarom de sportjurkjes van Lapeek zo bijzonder zijn. Maar Lidewij hoef ik dit gelukkig niet meer uit te leggen.

Onze jurkjes worden met de hand in Nederland gemaakt onder geweldige arbeidsomstandigheden, zijn absoluut niet onderhevig aan tijd. Noem ze gerust tijdloos en daarnaast hebben ze als doel om vrouwen te verbinden op de golf- en de tennisbaan. Vrouwen met dezelfde bloedgroep noem ik ze vaak. Deze vrouwen begrijpen elkaar en tillen elkaar op een hoger niveau door bewust te kiezen voor Lapeek.

Ik ben zo trots als een pauw als ik zie dat onze klanten van het eerste uur inmiddels alweer 2 seizoenen in hetzelfde jurkje tennissen en golfen. Hoe bijzonder is dat! En dat kan ook want onze jurkjes hebben een geweldige pasvorm en zijn niet afhankelijk van het modebeeld.

Klassiek, stijlvol, tijdloos en duurzaam, dat zijn onze doelstellingen.

De prijs blijft altijd hetzelfde want uitverkoop kennen we niet, dat is wel zo eerlijk naar iedereen toe! Hoe leuk uitverkoop ook is, het maakt dat ik altijd het gevoel heb dat ik te veel voor een kledingstuk betaal en dat ik altijd op het verkeerde moment koop. En dat willen we bij Lapeek voorkomen!

Is Lapeek commercieel verantwoord? Dat is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Ik kan daar een heel simpel antwoord op geven. Dat weet ik nog niet! Ik geloof heilig in slow marketing en groei met name door middel van mond tot mond reclame. En dat heeft tijd nodig. Gelukkig heb ik die tijd. Ik ben nu 2 jaar verder en onverminderd enhousiast en dankbaar dat ik mezelf langer de tijd kan geven om te bewijzen dat Lapeek een plaats krijgt in een markt die we “slow fashion” noemen.

Naast de verkoop van het ideale tijdloze jurkje is mijn hogere doel om zoveel mogelijk vrouwen sportief te verbinden op de tennis- en de golfbaan. En laat dat nou precies een van de doelen zijn waarom Lidewij Edelkoort roept dat kleding anno 2020 moet gaan onthaasten en verbinden. I love it!

 

Lapeek: “the perfect fit to play ball”

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."