Tot voor vorige week wist ik ongeveer wat een QR code was maar gebruikte ik hem nooit. Onbekend maakt onbemind, toch?

Totdat ik vorige week een gesprek had met mijn overbuurman die een antiekwinkel runt. Zeg maar iemand van mijn leeftijd en echt 45+. We spraken elkaar over onze openingstijden en waarom wij pas om 3 uur ‘s-middags open gaan tot in ieder geval 8 uur ‘s-avonds. Hij liet me weten dat zijn openingstijden te vinden zijn via zijn QR code die zichtbaar hangt op de deur naast zijn etalage. Tevens wist hij me te vertellen dat hij hierdoor meer volgers heeft gekregen op social media, lees Instagram en dat hij hierdoor ook meer antiek verkoopt via Instagram. En ik maar roepen dat Instagram niet voor onze generatie is en dat niemand weet hoe een QR code werkt! Wat een eye opener! En nu weet ik het! Voor diegenen die het ook niet weten, lees vooral verder! Als je zo’n code ziet; als je erop let zie je ze werkelijk overal, dan open je je camera functie op je telefoon en richt je deze op de QR code. Binnen no time word je via deze code doorverwezen naar een website, een pagina op Instagram, een visitekaartje, een filmpje of hoe gek je het ook maar kunt bedenken als marketeer. Het gemak is groot want je hoeft niets meer in te typen en je kunt de pagina gelijk liken of volgen zodat deze winkel, informatie of wat dan ook direct in je favorites staat. Da’s pas marketing. Gemak dient namelijk de mens, dat blijft een feit!

QR staat voor Quick Response en ik snap nu niet meer waarom ik dit niet eerder heb ontdekt. Ik die altijd in is voor nieuwe gadgets, als eerste op Facebook zat, als eerste op een snorscooter reed dwars door Amsterdam en als eerste de Little Black Dress van de tennis- en de golfbaan heb ontdekt.

Doe mij een plezier en scan mijn QR code. Ik ben zo benieuwd of ik door het plaatsen van deze QR code meer volgers krijg.

Meten = Weten, toch!

Let’s play ball soon!

Groetjes,Barbara

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."