Toen ik vanochtend aan het hardlopen was door de prachtige heuvels van de Toscane in Italie, uiteraard in mijn eigen Lapeek jurkje, bedacht ik mij dat het alweer 15 maanden geleden is dat ik Lapeek heb gelanceerd. Mijn jurkje is ontstaan uit een gevoel van “sisterhood” en dat is nog steeds de basis van Lapeek. Als mensen mij vragen wat ik doe kan ik het heel eenvoudig omschrijven: “ik maak tijdloze sportjurkjes voor vrouwen met dezelfde bloedgroep en met als doel ze met elkaar te verbinden. Als ik dit vertel worden mensen nieuwsgierig. Hoezo verbinden? Heel simpel, sport verbindt en het delen van dezelfde “bloedgroep” verbindt ook. Bijna iedere vrouw die in een Lapeek jurkje golft of tennist ken ik persoonlijk. En als ik ze niet persoonlijk ken dan zijn het vriendinnen van vriendinnen die ook van Lapeek zijn gaan houden. Dit is de reden waarom Lapeek niet wordt verkocht in winkels. Dan heb ik niet meer onder controle wie er allemaal in een Lapeek jurkje lopen en dan krijg ik niet meer voor elkaar wat ik voor ogen heb. Slow marketing en mond tot mond reclame, dat is waar ik heilig in geloof. Het zijn mijn “sisters” die het mij gunnen en allemaal een vriendin van mij zouden kunnen zijn.

Een echte marketeer zou nu aan mij vragen of ik de Lapeek vrouw zou kunnen omschrijven. Dat is moeilijk want iedere Lapeek vrouw is uniek, maar wat we allemaal delen is onze passie voor sport, met name golf en/of tennis. Daarnaast herkennen deze vrouwen kwaliteit en zijn het stuk voor stuk stijlvolle vrouwen met hun eigen exclusieve uitstraling. Wat deze vrouwen absouluut gemeen hebben met elkaar is dat ze anderen iets “gunnen”. Dat ze niet jaloers worden als ze iemand anders tegenkomen in Lapeek maar dat ze elkaar gedag zeggen of zelfs een sportieve vriendschap met elkaar aangaan is mijn grootste beloning.

 

In 2012 is het idee om een tijdloos zwart sportjurkje te ontwikkelen ontstaan met support van mijn tennisteam. Inmiddels zijn het dierbare vriendinnen van mij geworden die allemaal mijn “sisters” hadden kunnen zijn. Lieve Liz, Astrid, Joan en Denise, sisterhood forever!

 

Onderstaand citeer ik een stukje uit mijn blog over het ontstaan van Lapeek. Goed om 6 jaar later te lezen dat dit nog steeds de basis is van “Lapeek” sportstyle.

“the perfect fit to play ball” -Barbara Peek-

 “Tijdens een weekendje Antwerpen met mijn tennisteam ontstond er tijdens de terugreis in de auto een gesprek over sportkleding. De vraag kwam op waarom we het ideale zwarte jurkje voor op de tennisbaan nog nooit hadden gevonden. De conclusie luidde dat het ideale sportjurkje voor onze leeftijd en maten (nog) niet bestond, en dat vrouwen van een zekere leeftijd met te korte rokjes er snel ordinair uitzien. Het viel ons op dat rokjes van sportmerken maar in één lengte worden verkocht – en wat doe je dan als je bijvoorbeeld heel lange benen hebt? Algauw riepen de meiden: ‘Barbara, ga jij dat ideale sportjurkje dan maken. Dan worden wij je klanten.’ 
En toen riep ik met mijn grote mond: ‘Oké, deal!’

Ik dacht nog: hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn? Famous last words…”

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."