De sportjurkjes van Lapeek zijn langer dan gebruikelijk. Hierdoor zien ook langere vrouwen er tijdens het sporten stijlvol uit. Grote merken baseren hun lengte op jonge supermodellen met prachtige lange benen, maar in de praktijk zijn op de tennis- en golfbaan vooral vrouwen van middelbare leeftijd te vinden. In veel te korte rokjes lopen zij er meestal niet op hun voordeligst bij. En dat is jammer. Een paar centimeters extra maken het verschil, echt!

 Zelfvertrouwen

De lengte van je Lapeek sportjurkje kan een groot verschil maken voor je uitstraling en zelfvertrouwen. Wat voor jou de ideale lengte is, heeft te maken met je lichaamslengte, je gewicht en de vorm van je benen.

 Lichaamslengte

Als je een kleine vrouw bent, staan jurkjes die eindigen op of net boven de knie het mooist. Ben je gemiddeld tot lang, dan kun je elke lengte dragen. Ben je groter dan 180 centimeter, dan kun je jurkjes ver boven de knie beter vermijden. Anders is er namelijk zo veel been te zien, dat je lichaam voor het oog uit balans raakt.

 Gewicht

Ben je kort en tenger, dan behoor je tot de petites en is een jurkje over de knie niet aan te raden. Afhankelijk van je leeftijd kun je heel korte jurkjes dragen, maar wil je niet al te meisjesachtig overkomen, dan is de juiste knielengte van groot belang. Ben je een volslanke vrouw, dan zullen jurkjes die boven de knie eindigen je alleen maar voller laten lijken.

 En nu jij!

Wil je weten waar je jouw Lapeek jurkje het beste kunt laten eindigen? Neem een handdoek en ga met blote benen voor de spiegel staan. De handdoek laat je voor je benen tot op de grond hangen. Trek hem nu langzaam omhoog. Zie je dat je benen ineens dikker lijken, als de onderkant van de badhanddoek bij het dikste deel van je kuiten komt? En misschien ook als je hem laat eindigen net boven je knie?

Zo kun je dus bepalen bij welke roklengte je benen er op hun mooist uitzien. Een paar centimeters kunnen een wereld van verschil maken.

Als je heel kritisch bent, maak je gebruik van de videofunctie van je mobiele telefoon. Dan kun je jezelf in alle rust bestuderen en met zekerheid vaststellen welke lengte het beste bij jou past.

Ga je naar de kleermaker om je Lapeek jurkje in te laten nemen? Zet dan thuis eerst met eyeliner een streepje op je been bij jouw ideale lengte. Dan kun je je niet vergissen als je eenmaal bij de kleermaker bent.

 

Een paar centimeters maken het verschil – team Lapeek weet dat.

Chat starten
1
Wil je met Barbara appen?
Wil je Barbara spreken?
"Als ik niet aan het sporten ben reageer ik vandaag nog en anders gelijk na mijn rondje golf, tennis of padel."